About Me

My photo
Sungai Buloh, Selangor, Malaysia
.... enjoying the simplest things in life - the smell of freshly-cut grass,......

Followers

Saturday, 1 June 2013

Buku Tanaman

As-salam.

Semasa ke KL sehari dua lepas kami mengunjungi sebuah kedai buku yang banyak menjual buku terutama kitab agama dari Indonesia di Wisma Yakin. Selepas memesan buku yang tidak cukup stoknya, Pak Aji menghulur sebuah buku kepada Mak Aji semasa Mak Aji ingin membayar buku yang sudahpun Mak Aji pilih. Ini kedua-duanya, satu yang dipilih sendiri dan satu lagi pilihan Pak Aji -"Awak kan suka ni!" :

Kiri - pilihan Pak Aji, yang kanan pilihan Mak Aji - satu kepala rupa2nya ya!

Insya-Allah akan ada banyak maklumat daripada kedua-dua buah buku ini yang bakal dikongsi dengan kawan-kawan ya! Nantikan!

4 comments:

 1. Salam makji..
  Wah..betul2 memahami pakji yer..psstt..big boss belanjer ker tuh..hehe
  yg therapy herbal tuh bagus jgk tuh..boleh korek pelbagai ilmu didalamnya..inshaallah ade ms makji kongsikan nanti yer..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Salam Ummuaidan,

   Buku paperback je dr sebarang, x mahal tp mudah sebab ringan (bolehlah orang tu belanja, kalau mahal mahu juga org tu garu kepala!). Insya-Allah akan dokongsikan!

   Delete
 2. ee bestnya ke KL beli buku, saya turun KL tak sempat pun tengok kedai buku.
  Hari tu niat, nak cari buku tulisan tuan Iskandar blog tanam sendiri. .tapi tak cukup masa.Mak aji dah beli buku tuan Is?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Salam Puteri,

   Next time turun KL kenalah lama sikit, mcm2 benda boleh buat! Konon hari tu nak gi book fair tu nak beli buku En. Iskandar tp asyik sibuk je (mengalahkan org kerja!). Buku tu memang nak kena cari tu! Kalau ada jual online kan bagus, pakai order je!

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...