About Me

My photo
Sungai Buloh, Selangor, Malaysia
.... enjoying the simplest things in life - the smell of freshly-cut grass,......

Followers

Thursday, 16 January 2014

Buah Kemunting

As-salam.

Sejak berbunga tempoh hari, pokok kemunting semacam dilupakan. Apabila teringat Mak Aji terus keluar untuk memerhati setakat mana perkembangan buahnya. Lihatkan buahnya:

Buah kemuntingku! Agak lama juga lagi untuk masak tu.
Pokoknya tidak sebesar mana, sekitar 2 kaki tinggi sahaja!

Seronok Mak Aji melihatkan buah yang agak banyak berbanding saiznya yang masih kecil! Batangnya pun masih lembut, perlu dipacak kayu agar lurus tegaknya. 

Terima kasih Rose dari Semua menjadi yang membekalkan anak pokok ini kepada Mak Aji! Jika anda berminat dengan tanaman ini bolehlah hubungi Rose ya!
3 comments:

 1. Salam Mak Aji,
  Sama-sama kasih, nampaknya sihat tu dan semakin tinggi. nanti bila buahnya nak dekat masak, mak aji jaga-jaga la takut tak merasa...hehehe!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Salam Rose,

   Alhamdulillah sihat walafiat dia! Ya, Mak Aji akan berjaga-jaga agar jangan terlepas pula buah kemunting yang ditunggu-tunggu sekian lama!

   Delete
 2. Salam Puan,

  Saya, Noreena Fhareed Lee, Pensyarah IPTS dari International University Malaya-Wales (IUMW) ingin membuat kajian mengenai Sustainability living in Malaysia.

  Saya mengenal pasti puan melalui blog puan sendiri. Oleh itu, saya ingin interview puan mengenai tanaman di kebun dan dtg melawat kebun puan. I would like to know your availability to do the interview. Kalau boleh akhir bln January 2014 & awal February 2014.

  Harap puan boleh membantu saya membuat kajian ini.

  Terima Kasih.

  Noreen (012-6536991)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...