As-salam.
Mak Aji menuai lagi beberapa helai cendawan tanam sendiri pada hari ini dan untuk memanfaatkannya Mak Aji menggunakannya sebagai sebahagian bahan untuk topping piza. Makan pizalah kami untuk hidangan malam ini.
Antara bahan topping. Cendawannya cenonet aja! |
Mak Aji pakai sos spagheti siap, frankfurter ayam ini serta minyak zaitun yang dibuat drizzle atas pisa sebelum piza dibakar. |
Siap untuk masuk ke dalam ketuhar. |
Tadaa, siap piza bikin sendiri dengan topping cendawan segala bagai! |
Kalau ada sesiapa yang terliur akan piza ini, anda boleh dapatkan resepinya di sini:
Untuk menghasilkan toppingnya, terpulanglah kepada kreativiti serta kegemaran anda. Taruhlah apa-apa topping yang anda gemari.
Jom bikin piza!!
As Salam mak aji;
ReplyDeletemacam nak try tanam cendawan la mak aji...terliur tgk pizza mak aji dgn cendawan segala bagai..hehehe
Salam @na,
DeleteCubalah, seronok juga sebab tiap hari boleh jenguk dalam kabinet, tengok perkembangan cendawan. Bila ada rezeki boleh tuai untuk masak! Piza cendawan namanya tapi cendawan cenonet je, he he!
Assalamualaikum Mak Aji, rajinnya membuat pizza, mesti sedap ni. dpt cendawan fresh tanam sendiri memang puas hati :)
ReplyDeleteWaalaikumussalam Julie M,
DeleteTaklah rajin mana, saja main masak2 kat dapur sambil bagi makan kat Pak Aji dan anak bujang kat rumah ni! Yang fresh sebab tanam sendiri tulah yang mahal! Alhamdulillah puas hati walaupun cendawan x banyak manapun! :)
Apa yg pasti di topping pizza itu ada hasil dari kebun sendiri MakAji
ReplyDeletePuas hati. Makan pun selera:)
Salam Kakzakie,
DeleteBetul tu! Pun boleh jimat. Sejak orang dok boikot makanan segera tu, kami tak masuk lagi Pizza Hut. Itu yang kena buat piza sendiri!