As-salam.
Ada rahmat di sebalik asyik tertangguhnya Mak Aji menghasilkan sirap mulberi. Sekitar suku kilogram mulberi di laman disimpan dalam freezer, kononnya untuk dihasilkan sirap. Memandangkan sirap telang masih banyak stoknya, maka mulberi boleh dimanfaatkan untuk tujuan lain pula.
Sudah agak lama Mak Aji tidak masak kek keju yang biasanya dibuat
topping bluberi. Pada kali ini Mak Aji ingin memanfaatkan mulberi dengan menghasilkan
mulberry compote yang akan dicurah ke atas kepingan kek keju - bunyinya sahaja pun mampu mengecurkan liur!!
|
Jom makan! |
|
Light cheese cake with mulberry compote! Siap menunggu tamu yang akan berkunjung petang ini. |
Mari kita lihat pembikinannya:
|
Kek keju siap dibakar secara bain-marie/water bath. |
|
Mulberi dari freezer. |
|
Siap keknya. |
|
Siap compotenya. |
|
Looks yummy! |
Apalagi kawan-kawan, jom bikin compote mulberi pula. Compote ini juga boleh dimakan bersama-sama crepe untuk sarapan! Mari kita manfaatkan hasil laman untuk makan kita seharian!!
No comments:
Post a Comment