About Me

My Photo
Sungai Buloh, Selangor, Malaysia
.... enjoying the simplest things in life - the smell of freshly-cut grass,......

Followers

Thursday, 17 January 2013

Bunga dalam Bunga

As-salam.

Pagi tadi Mak Aji ke Sunway Giza kerana ada urusan. Mak Aji terlihat bunga berikut yang agak unik dan tidak kurang cantik dan meriah warnanya:

Entah apa nama bunganya ya??



8 comments:

  1. salam makji..rsnya mcm yg ade kat depan umah tuh jer...tp mcm biasalah chek tak tahu name..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ummuaidan,

      Rupa2nya dah ada kat depan rmh Ummuaidan ya! Mak Aji punyalah seronok tengokkan bunga ni sbb belum pernah jumpa lg. Kamera pulak x bawa, jd guna kamera hp aja, jd kurang jelas. Sekali pandang Mak Aji tengok mcm bunga ixora ke atau bunga tudung periuk, tp bila ada kelopak putih kat tengah tu, memang sah bukan bunga yang sama.

      Delete
  2. I love the photos you take. They're so beautiful, and those plants, many I've never seen before. I'll be visiting your blog :) Best greetings from Poland! Pozdrowienia z Polski! Visit my Slavic garden blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi there Dewberry,

      TQ so much for visiting my blog:)! It is so nice to know that someone from the other end of the world is interested in the photos I took. I started photography when I started my blog, in 2011.

      Will surely give u a visit and follow u too!

      Delete
  3. Salam Mak Aji.. banyak juga Dewberry ni join blog kawan2 kita.. blog dia pun banyak bunga cantik macam blog Mak Aji..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mar,

      Betul tu, x sangka pulak org jauh mahu join kita jugak ya! Tentu lebih meriah lagi. Yalah, banyak bunga cantik dlm blog dia, Mak Aji punya xdelah sangat.

      Delete
  4. Mak aji, liya rasa liya tau nama bunga ni.. ni bunga jejarum.. tp nama saintifiknya tak tahu le plak... kt kampung liya ada bunga ne.. dulu masa kecik2 selalu main bunga nie..yang tengah2 tu mmg boleh dikeluarkan.. manis tau rasanya.. ^_^


    liya rasa betul ni bunga jenjarum tp kalau salah tu maaf yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Liya,

      selamat berkenalan! Oh, jenjarum ya, macam pernah dengar nama tu, cuma x tahu mcm mana rupanya! Mak Aji belajar sesuatu yg baru hari ni, terima kasih! Masya-Allah, yang manis tu madu bungalah agaknya! Rugilah pulak x cuba semalam, he he! Kira betullah tu Liya!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...