As-salam.
Beberapa hari lepas Mak Aji bikin taugeh lagi di dalam teko keluli tahan karat. Dengan segenggam kacang hijau, dapatlah hasil taugeh yang bernilai sekitar 50 sen (Mak Aji agak-agaklah).
Taugeh bikin sendiri luar biasa sedapnya berbanding yang dibeli. Kita juga lebih yakin dengan faktor kebersihan dalam pembikinannya.:
Ini dia taugeh yang dihasilkan! |
Teko yang menjadi bahantara cambahan taugehku. |
Jika anda belum pernah membikin sendiri taugeh, anda boleh lihat DI SINI.
Salam Mak Aji,
ReplyDeleteMemang sangat mudah lah kalau guna cerek ni..nak masuk air, keluarkan air jadi lebih senang..saya dulu buat dalam bekas plastik siap tebuk lubang bagai, nak siram pun susah..
Salam Tarique,
DeleteYa, memang mudah pakai teko/cerek ni. Mak Aji pakai Pak Aji punya yg dia buat teh tarik. Jenuh dia cari baru jumpa. Terkejut dia nampak taugeh kat dalam tu, he he!
salam perkenalan Mak Aji...terima kasih atas maklumat nie...
ReplyDeleteklu tak de taugeh. tak jadik ler mee kari...
Salam kenal juga Nani!
DeleteAlhamdulillah dapat berkongsi maklumat yang sebenarnya Mak Aji dapatkan daripada teman-teman blogger lain juga. Semoga semua beroleh manfaat! Betul tu. Jom kita bikin taugeh, rasanya jauh lagi sedap daripada yang dibeli!