As-salam.
Seperti yang Mak Aji sebut sebelum ini taugeh biasanya Mak Aji buat ulam sahaja sebab rasanya rangup dan manis. Selain itu baki taugeh yang disimpan Mak Aji masak tumis dicampur dengan sedikit sayur lain. Alhamdulillah siap menu makan tengah hari yang agak simple:
|
Baki taugeh selepas dibuat ulam. |
|
Sebahagian cili api putih untuk dihasilkan ayam masak lemak cili api (cili ini kurang pedas berbanding cili padi). |
|
Taugeh masak tumis. |
|
Ayam masak lemak cili api. |
Pak Aji goreng ikan pekasam (ikan sungai - kelah agaknya) sebagai lauk sampingan. Alhamdulillah cukup berselera kami makan!
assalammualaikum mak Aji.
ReplyDeletesedap nya lauk tu..lama dah tak buat taugeh.
Salam Puteri,
DeleteLauk biasa2 je Puteri, saja nak manfaatkan apa yang ada di laman - moga lebih ramai yang naik semangat mahu berkebun sama, lebih meriah lagi dunia berkebun kita ya!